Angereds bokmässa 2019

Den 21 september pa Kulturhuset Blå Stället, Angereds Torg 13 Kl. 12.30-13.30 ”REPRESENTATIVITET OCH ANTIRASISTISKA POLITISKA SVENSKA SERIER”
Målet med workshopen är att tillsammans reflektera över rasism och privilegier. Vi kommer att diskutera vad strukturell rasism är, hur rasism kan identifieras och genom praktiska exempel förstå hur det fungerar i praktiken.
Hur? Genom att presentera den svenska seriescenen utifrån ett icke vitt och icke eurocentristiskt perspektiv. Hur seriernas bilder normaliseras, vissa aspekter och rasistiska element, där rasismen används för att etablera vitheten. Amalia kommer att introducera oss för de svenska serierna och hur uppfattningen om ”den andre” normaliseras. Amalia och Lisa kommer även att tala om hur de själva arbetar med representation i sina serier.
och Kl. 14.50-15.10 ICKE-VITA RÖSTER
Har ska kollektivet Tinkuy ska
snacka om en gemensam kamp inom antirasism, dekolonial och intersektionell feminism. Vi uttrycker oss huvudsakligen på spanska men också på andra språk. De är aktivister, artister och skriver med olika erfarenheter. Vi, ska ha vart material pa ett bord, och Det finns andra workshops och intressanta samtal och utstallningar. sa Bienvenides!
Angereds bokmassan here:

angered.jpg

#svenskaserier

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: